zondag 30 mei 2010

Kado rokje

Voor de dochter (7 jaar) van mijn collega heb ik een rokje gemaakt.
Als kadootje. Ik had gelijk in mijn hoofd dat ik de tulip wilde maken, maar in welke stof wist ik niet. Deze stof kwam ik tegen en vond ik erg leuk. Nu maar hopen dat zij het ook leuk vind.

vrijdag 14 mei 2010

Olifant

Via de site van Farbenmix had ik een patroon gedownload van een olifant.
Gister was het zo'n heerlijke dag om te naaien, dus heb ik hem met "behulp" van Sophie in elkaar gezet. Ze mocht zelf stofjes uitzoeken. Ik had een paar oude kussens liggen, die mocht ze kapot knippen en leeghalen om de olifant te vullen. Sophie is er erg blij mee, en vannacht heeft ze hem gelijk gebruikt in bed!
Leuk om te doen, en nu nog een voor mijn kleine mannetje, maar dat wordt natuurlijk een stoere!
 
Posted by Picasa

woensdag 5 mei 2010

Hartjes rok


Ik was dinsdag in de stoffenwinkel met mijn dochter, en ze mocht zelf een stofje uitzoeken voor een rokje. Nadat ze de meest lelijke stoffen had aangewezen, liep ze heel zelfverzekerd met de hartjesstof naar de balie om het te laten knippen. Erg leuk, want als ze weet wat ze wilt, dan is ze er erg blij mee (en trekt ze het tenminste aan). Tja..meiden van 4... Ik heb er een tulip van gemaakt, en een kleine versiering erop. Er hoeft alleen nog elastiek in, en mevrouw heeft weer een mooie rok!
Binnenkort komt er 5 meter rode tricot deze kant op, en kan ik ook nog een bijpassend shirtje maken.

zaterdag 1 mei 2010

Tuniek knip mei 2010 107

Nou, bloed zweet en tranen.. maar hij is af.
Ach, het viel eigenlijk best mee.. maar er zijn van die dingen die perfect zijn.. De hals bijvoorbeeld, die sluit niet mooi aan. Hopelijk na een was en strijkbeurt dat het beter zit.
Heb mezelf onherkenbaar gemaakt, sta er echt sloom op.


De hals zit niet mooi. Als het bovenste knoopje dicht zit, valt het iets beter..